ATT KÖRA MOPPE ÄR KUL!

Och med vår mångåriga erfarenhet gör vi utbildningen rolig på ett professionellt sätt och hjälper dig hela vägen från start med ansökan om körkortstillstånd, inskrivning på Trafikskolan och ser till att du blir en trafiksäker mopedförare.

Ålder för att få övningsköra moppe är 14 år och 9 månader. Utbildningen kräver även ett körkortstillstånd.

Utbildningen består av teori och praktiska delar så som övningskörning, både i grupp på manöverbana och i individuellt med läraren i trafik.

Efter utförd godkänd kurs rapporterar vi informationen till Trafikverket och därefter är du redo att skriva teoriprovet.

Moped Klass 1 (AM körkort)

Den 1 oktober 2009 infördes krav på körkort för moped klass I, eller EU-moped, och krav på förarbevis för moped klass II samt skoter och terränghjuling. för att öka trafiksäkerheten och minska antalet olyckor med omkomna och svårt skadade.

OBS: Ansök om ett körkortstillstånd i god tid, innan kursen börjar! Klicka här för att komma till ansökan om körkortstillstånd.

Upplägget för vår moped körkorts utbildning ser ut som följer:

–  (Mån-Tors) Kursstart. Minst 8 timmar teori.

–  (Lördag) Fortsättning. Minst 2 timmar körning på bana.

–  (Söndag) Trafik. Här kommer vi köra minst 2 timmar ute i trafiken.

Efter att eleven har blivit godkänd på dessa 3 moment så ser vi till att rapportera in det. När man har fyllt minst 15 år så ska man sen vända sig till Trafikverket för att göra ett kunskapsprov, och när man väl har blivit godkänd där så har man sitt nya körkort!

PS: Du vet väl om att du kan hämta ut kurslitteratur ett par veckor innan kursens start? Betalningen för kurslitteraturen sker på plats vid ett senare tillfälle när kursen startar.

Moped klass I (AM-körkort) Pris
Teoriutbildning & Praktiskutbildning samt bokpaket 5000: –
Praktisk utbildning extra (60min)  (om ej alla moment är klara/godkända) 600: –

Här kan du anmäla dig till kursen

    * Fältet är obligatorisk